Semnificatia culorii rosu la flori

Roșu este una dintre cele mai îndrăgite culori și se regăsește zi de zi în viața noastră, în diverse forme. Această culoare pozitivă este simbolul căldurii. al focului, pasiunii și entuziasmului. Captează rapid atenția chiar în combinație cu alte culori datorită puterii acesteia. Roșu este energizant, seducător și poate fi catalogat drept culoarea afirmării de sine.

Dacă în India, roșu este cunoscut ca  culoarea purității, în China simboliza culoarea norocului, iar în  Africa de Sud culoarea doliului. În folclorul chinez culorii roșu i se atribuie chiar putere protectoare.

La flori, semnificația culorii roșii este încărcată de energie vibrantă și pasiune, de entuziasm și pozitivism. Deși primul gând legat de o floare roșie este acela a unui trandafir pasional, există o multitudine de flori care poartă pe petalele lor catifelate frumusețea culorii roșii. De la o gerberă veselă, la un bujor plin de mireasmă și până la o garoafă, lalea sau alstroemeria, alegerile sunt diversificate și țin de preferințele tale sau ale celui/celei care se va bucura de surpriza ta parfumată.

Un buchet minunat și vibrant de trandafiri roșii este cu siguranță alegerea ideală pentru a marca și sărbători un moment important al relației de cuplu sau pur și pentru a-ți declara sincer dragostea față de persoana iubită. Acesta este, fără doar și poate, cel mai puternic simbol al iubirii, fără înlocuitor. Poți opta pentru un buchet doar din trandafiri roșii sau pentru o combinație cu trandafiri albi sau de diverse culori. Purtată pe petalele trandafirilor catifelați, șoapta ta de iubire, va mângâia sufletul blând al persoanei iubite și îl face întodeauna să tresară de încântare.

Lalelele roșii, cele mai populare dintre lalele, simbolizează la rândul lor iubirea sinceră, constanța și trăinicia sentimentelor. În Feng Shui, laleaua roșie este aducătoare de faimă și succes.  Laleaua roșie este  totodată, un simbol al reînvierii naturii.

Deși în prezent, garoafele au început să fie asociate cu împrejurări mai puțin fericite, ale despărțirii, istoria le apropie ca simbolistică de trandafiri acestea fiind considerate un simbol al  dragostei, fascinației și distincției. Garoafele erau purtate de către grecii antici în cunune, ca reprezentare a sănătății și a puterii, iar romanii le ofereau ca tribut zeilor. Garoafele roșii transmit dragostea și admirația pe petalele lor dragălașe asemeni unor ciucuri așa că nu ezita să le incluzi în buchetul pentru persoana dragă.

Gerbera roșie este o veselie de floare. Aduce pe loc bună dispoziție, relaxare, zâmbete și poate fi oferită atât persoanei iubite, prin prisma culorii roșii pline de pasiune, dar și atunci când vrei să înveselești ziua cuiva, chiar în combinație cu gerbera de alte culori.

5 Reasons to Send Flowers

[ultimate_heading main_heading_color=”#de8699″ alignment=”left” main_heading_font_family=”font_family:Dancing Script|font_call:Dancing+Script|variant:700″ main_heading_style=”font-weight:700;”][/ultimate_heading][ultimate_spacer height=”25″]

Livrare de trandafiri in cutii